3 september Helligen Hendrik & 10 september Filmavond

VRIJDAG 3 SEPTEMBER: Helligen Hendriks Zotte Zomerparade!

Veur luu die gin al te teer zieltie hebt en geerne een oamdtie lekker wilt lachen, is dit un anroader! Hendrik geet tekeer teegn alles wat um dwarszit, en nemt doarbie gin blad veur de mond. Hej’nog geen kaartie? Gauw bestelln via: https://amfitheaterhetlommerrijk.nl/programma-2021/.

VRIJDAG 10 SEPTEMBER: Filmavond: I, Daniel Blake!
De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. I, Daniel Blake heeft in Cannes de Gouden Palm gewonnen en dat is meer dan terecht.

Daniel Blake (gespeeld door de Britse komiek Dave Johns) probeert zich weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Een absurd doolhof voor iemand die nog nooit met computers gewerkt heeft. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen die in een zo mogelijk nog slechtere situatie verkeren.

Regisseur Ken Loach raakt een snaar met deze film door het verhaal met veel humor en warmte te brengen. Je gelooft in de personages omdat ze erg authentiek overkomen. Vooral de scènes bij de uitkeringsinstantie en de voedselbank maken indruk.

Een film die tot nadenken stemt en je een andere kijk geeft op mensen die buiten de boot vallen, ook in Nederland! Neem gerust je eigen drankje mee, een zakje chips is er voor iedereen! Tickets via: https://amfitheaterhetlommerrijk.nl/programma-2021/.

ThemeREX © 2023. All rights reserved.