Programma 2020

  • Woensdag 1 juli – Pop-up-voorleestheater ‘Boek in het Bos’ – Thema Beren
  • Zondag 5 juli – Cabaretduo ‘Bovenste Knoopje open’ Tijd Zat
  • Dinsdag 7 juli – Pop-up-voorleestheater ‘Boek in het Bos’ – Thema Vakantie
  • Vrijdag 10 juli – Film ‘Yesterday’
  • Dinsdag 14 juli – Pop-up-voorleestheater ‘Boek in het Bos’ – Thema Toveren
  • Dinsdag 21 juli – Pop-up-voorleestheater ‘Boek in het Bos’ – Thema Reuzen
  • Vrijdag 21 augustus – Film ‘The Joker’
  • Zondag 13 september – Optreden ‘Joris Linssen met Caramba’ (try-out van zijn nieuwste voorstelling ‘Nieuwe streken’)
  • Vrijdag 18 september – Film ‘De beentjes van Sint-Hildegard’

Zie hieronder voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten


Zondag 5 juli – 14.30 uur

Cabaretduo ‘Bovenste Knoopje Open’ – Tijd Zat

€10,- inclusief welkomstdrankje (gratis tot 13 jaar)

Beide drieëntwintig jaar. De precieze leeftijd dat je te oud bent om kind te zijn en te jong om er een te krijgen. Vinden wij zelf dan. Een voorstelling over onze vaders, hun vaders en de vaders die we misschien ooit zullen zijn. Tenminste, als de wereld wat minder naar de tering gaat. Maar goed. Tijd zat.

Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk, poëtisch en geëngageerd cabaret. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in woord en lied. In deze voorstelling brengen zij een ode aan intimiteit. Over nieuwsgierigheid naar de ander. Over luisteren en doorgeven. Laat je meevoeren met deze twee energieke en charmante cabaretiers. O, en vergeet niet het kind dat je vroeger was mee te nemen.


Woensdag 1 juli & dinsdag 7, 14, 21 juli – 19.00 uur

Het Pop-up-voorleestheater ‘Boek in het bos’

Gratis!

Stel je voor; elke dinsdagavond staat de voorleestroon op het podium en word je uitgenodigd om er gezellig op je kleedje omheen te komen zitten. Een verhaaltje voor het slapen gaan! Zit je goed? En dan: muziek, een leuk liedje, telkens een andere speciale voorlezer en een prachtig prentenboek… De papa’s en mama’s mogen (met afstand) op de bankjes zitten terwijl de kinderen luisteren en kijken. Het kost niets, het duurt ongeveer 20 minuten. Van tevoren thuis naar de wc, want die mag nog niet open. Corona-proof, nieuw in het Lommerrijk, voor alle kinderen tot en met groep 4. Je mag komen in je pyjama en neem je knuffel mee!

Let op! Er mogen maximaal 100 bezoekers aanwezig zijn tijdens de voorleesavond. Daarom zijn wij bij meer dan 100 bezoekers verplicht om deze mensen niet ‘binnen’ te laten.

Bij slecht weer wordt het voorlezen verschoven naar de dag direct erna ‘s avonds zelfde tijd!


Vrijdag 10 juli – 21.30 uur

Film ‘Yesterday’

€5,- entree

Jack worstelt met zijn bestaan als singer-songwriter totdat hij bij toeval in een soort parallelle realiteit terecht komt waar niemand de nummers kent van The Beatles. Zijn carrière komt ineens in een stroomversnelling.

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack (Himesh Patel) in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, Steve Jobs) en scenarioschrijver Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill). Verder met o.a. Lily James, Kate McKinnon en Ed Sheeran.


Vrijdag 21 augustus – 21.30 uur

Film ‘The Joker’

Deze film gaat helaas niet meer door! We zijn momenteel druk met het zoeken naar een andere film.

Zondag 13 september – 14.30 uur

Optreden ‘Joris Linssen met Caramba’

Try-out van zijn nieuwste voorstelling ‘Nieuwe streken’

€17,50 entree

Joris Linssen met Caramba is de Nederlandstalige band rond zanger/tv-presentator Joris Linssen. Drie maanden per jaar toert de groep met een theaterconcert langs de schouwburgen. De rest van het jaar spelen ze op festivals, in kroegen en op bijzondere locaties. Caramba staat bekend om de puurheid, het aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen. De band werd opgericht in 1999 en bracht 8 cd’s, 2 dvd’s en een lp uit. In 2019 werden twee series over de band uitgezonden op vier regionale tv-zenders.


Vrijdag 18 september – 21.00 uur

Film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’

€5,- entree

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?