Categorieën
Nieuwsoverzicht

Innovatiefste openluchttheater van Nederland

En nog een keer in de Stentor! Blij en trots op de gewonnen Epidaurusprijs 🏆

Lees hier het artikel uit de Stentor. 

Categorieën
Nieuwsoverzicht

Het Lommerrijk wint Epidaurusprijs!

Het Lommerrijk is meest innovatieve openluchttheater van Nederland! 🥳🥳 We gingen tijdens de lockdown een samenwerking aan met HOFtheater Raalte, waardoor er nieuw publiek naar ons theater kwam en het HOFtheater hun voorstellingen door konden laten gaan in de buitenlucht. Een win-win-situatie voor beiden dus. En nog steeds zetten we deze samenwerking voort! 👊🏻

Lees hier het artikel uit de stentor.

Categorieën
Nieuwsoverzicht

Het theater is weer klaar voor de winter

Miezerig weer deert de vrijwilligers van amfitheater Het Lommerrijk niet! Aan het eind van zomerseizoen 2022 wordt het winterdak over het podium gelegd. Komende maanden is het rustig in het theater, maar achter de schermen werkt het bestuur aan een prachtig programma voor 2023!

Categorieën
Nieuwsoverzicht

Erwin Nyhoff verplaatst naar binnen!

Erwin Nyhoff (17 sept. 20:00 u) VERPLAATST naar Elckerlyc!
I.v.m. de slechte weersvoorspellingen morgen wordt Erwin Nyhoff verplaatst naar Gemeenschapscentrum Elckerlyc! Heb jij nou nog geen kaartje gekocht vanwege de kans op regen? Koop dan nu hier je tickets: https://amfitheaterhetlommerrijk.nl/programma/. Want je zit heerlijk binnen in de zaal van Elckerlyc ☺️ Tot morgen!
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Aanstaande zaterdag Erwin Nyhoff!

Erwin Nyhoff komt zaterdag 17 september met zijn blauwe Cadillac naar Luttenberg! Hij speelde al langer met het idee om zijn twee grote passies bij elkaar te brengen: muziek en zijn oude Cadillac. En dat is wat hij nu gaat doen.
 
Van Pinkpopartiest tot afwasser, en weer terug als finalist bij The Voice of Holland: geen enkele Nederlandse artiest heeft zo’n grillige carrière achter de rug als Erwin Nyhoff. Nyhoff is een tijd frontman geweest van The Prodigal Son, de band toert langs alle belangrijke poppodia, inclusief Pinkpop en Lowlands. Nyhoff speelt o.a. in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette en wordt tot twee keer toe uitgenodigd op het Amerikaanse South by Southwest-festival in Austin, Texas. Wanneer The Prodigal Sons uitgespeeld zijn gaat hij verder als soloartiest, dit ging met ups en downs. Om het hoofd boven water te houden neemt Nyhoff – tussen het spelen door, want Nyhoff is altijd blijven optreden – allerhande baantjes aan, zoals krantenbezorger en afwasser. Dit moet anders, beslist Nyhoff. Vanaf dat moment neemt hij alles in eigen hand, inclusief de boekingen voor zijn concerten. Hij begint met bellen en overal waar hij komt speelt hij de tent plat. Met covers van the Beatles of the Stones, of nummers in dialect. Oud werk, uit de tijd van The Prodigal Sons. Of een nieuw liedje – na twintig jaar optreden is zijn repertoire eindeloos.
 
Dan besluit Nyhoff zich te kandideren voor de tv-talentenjacht The Voice of Holland. Zijn cover van Bruce Springsteen’s The River zorgt ervoor dat de hele jury binnen enkele seconden dolgraag met hem wil werken. Nyhoff kiest Angela Groothuizen als begeleider en samen behalen ze de finale. Het monstersucces van The Voice of Holland brengt hem opnieuw langs alle plekken in Nederland. Hij blijft als solo-artiest (met slechts een gitaar) optreden in cafés, op bruiloften en bij feesten – met piepkleine podia heeft hij inmiddels oneindig veel ervaring opgedaan. En nu komt Nyhoff naar Luttenberg, met zijn Cadillac, kom ook en laat je verrassen!
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Rapalje vrijdag 9 september in Luttenberg

In samenwerking met het HOFtheater Raalte komt morgen (vrijdag 9 september) Rapalje Celtic Folk Music in het Amfitheater! 20.15 uur.
”De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Rapalje laat door middel van gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Keltische melodieën een flinke vonk overslaan op hun publiek. Een concert van Rapalje is als een tijdreis met herkenbare losbandigheid en ruwe levenswijze”
Kaarten zijn nog beschikbaar en te verkrijgen via: https://www.hoftheater.nl
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Het Lommerrijk presenteert: Green Book

Openluchtbioscoop Het Lommerrijk presenteert…
Vrijdag 2 september, 21.00 uur: GREEN BOOK

De Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip zit tijdelijk zonder werk als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.

Heerlijke film! Erg knap hoe deze op voorhand uiterst onwaarschijnlijke vriendschap op een geloofwaardige manier wordt weergegeven. Ook de muziek is heerlijk. Je voelt voortdurend de spanning, omdat er altijd, elk moment, iets heel onaangenaams kan gebeuren, maar er zijn ook genoeg komische momenten.

Die spanning kun je overigens alleen zo voelen als je begaan bent met de personages en dat is hier ontzettend het geval. Je gunt beide mannen alles. Hartverwarmende film van het fijnste soort !

Tickets via de pagina ‘programma’.

Bij de prijs inbegrepen: een kussentje en een zakje chips en een magische sfeer in het sprookjesachtige bos bij avond. Neem zelf gerust je drankje mee!

Categorieën
Nieuwsoverzicht

RTV Oost reportage ridder Fons

En ook RTV Oost was aanwezig afgelopen woensdag bij de laatste boek in het bos. Bekijk hier de reportage!

Categorieën
Nieuwsoverzicht

Laatste aflevering Boek in het Bos 2022

De laatste keer Boek in het Bos 2022 was een heel bijzondere aflevering; een echte ridder kwam het sprookjesbos inrijden en hield halt bij ridderzaal Het Lommerrijk. Ridder Fons las voor uit ” Held op sokken “. Een humoristisch prentenboek waarin kookkunst hoger scoorde dan heldhaftigheid! Het jonge, vaak verklede, publiek genoot samen met ouders en grootouders. Tot slot op de foto met ridder Fons Ummels en zijn paard én weer een nieuw prentenboek mee naar huis!
Dank voor de geweldige inzet, de grenzeloze fantasie en de enthousiaste samenwerking: Lisette Mocking, Liesbeth Rambi en Carola Oldemaat! Volgend jaar weer: 4 keer boek in het bos in het Lommerrijk!
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Voorleesspektakel is een blijvertje

Vandaag een mooi stuk in de Stentor over hoe het voorleestheater is gegroeid van een spontaan idee in de corona tijd naar een blijvend succesvol onderdeel in onze programmering 👏🏻 Elke week weer genieten ☺️ En vanavond alweer de laatste boek in het bos van dit seizoen met Fons Ummels EN zijn paard! 🐎 Dat wil je niet missen 🤩 komen jullie ook verkleed als jonkvrouw, prinses of ridder naar het amfitheater?? 🤴