Categorieën
Nieuwsoverzicht

Film Druk a.s. vrijdag

Volgende week vrijdag is het weer zover! Filmavond 3 alweer van dit seizoen. De film Druk is een heerlijke komedie-drama, dus heb jij zin in een avondje lachen en wellicht een klein traantje wegpinken, dan is dit de juiste film! En je krijgt er ook nog eens een unieke locatie bij cadeau. Neem lekker je eigen biertje/wijntje en popcorn mee en kom vrijdag 22 juli naar de filmavond. Dan maken we er samen een mooie avond van.
 
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Aftrap serie voorleesavonden

Afgelopen woensdag was de start van de serie voorleesavonden, Lars Holtmaat las voor uit De ALLES wat je worden wil machine. Hij kwam aan in zijn gele bus-machine, maar hij was niet alleen, één voor één verschenen er mensen met verschillende beroepen. Zo was Mirjam circus-brandweervrouw, Hernike trompet-jongleur, Sabine agent-uitvinder, Bats ober-graafmachine en ga zo maar door…. Super om te zien dat het theater weer rijkelijk gevuld was met enthousiaste kinderen.
 
Ook Bibliotheek Salland was aanwezig, zij stellen diverse prentenboeken beschikbaar welke mee te nemen zijn gedurende de 4 voorleesavonden. Je kunt dus na afloop van een voorleesavond in het Amfitheater een boek mee naar huis nemen om in te lezen, welke je dan de keer daarop weer terugbrengt, om vervolgens weer een nieuwe te pakken 😃
 
Tot slot nog een speciaal dankjewel naar de mensen van LUTO die de kinderen nóg enthousiaster maakten en niet te vergeten hutchauffeur en voorlezer Lars! Tot volgende week woensdag, weer een nieuw boek en een nieuwe voorlezer, zelfde tijd!
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Amfitheater het Lommerrijk presenteert…

Openluchtbioscoop Het Lommerrijk Luttenberg presenteert:
vrijdag 22 juli om 22.00 uur: DRUK
 
Komisch drama over kwartet uitgebluste leraren die beginnen aan gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor we leuker en creatiever worden. De eerste resultaten zijn zonder meer bemoedigend, vooral voor leraar geschiedenis Martin (een voortreffelijke Mikkelsen). Maar het blijft niet bij één slok. Al snel worden het er twee, dan drie, en dreigt de film op een somber einde af te stevenen. Maar zover laat de Deense regisseur Vinterberg het gelukkig niet komen.
 
Welkom in het magische bos, we moeten wel wachten tot het donker genoeg is voor de film. Maar dan heb je ook wat! Neem zelf je drankje mee, een zakje chips, een zitkussentje en een geweldige sfeer krijg je van ons. Kaartjes: www.amfitheaterhetlommerrijk.nl
Categorieën
Nieuwsoverzicht

De heren van Rondje Doe Maar komen zaterdag naar Luttenberg

Rondje Doe Maar Tribute concert in het Lommerrijk – HOFtheater Raalte te gast! Zaterdag 2 juli 20:15 uur
 
Dé Tributeband van Neerlandse beste Nederpopband ooit! Rondje Doe Maar bestaat uit zes super enthousiaste, professionele muzikanten die als doel hebben om jou mee te nemen naar de hoogtijdagen van Doe Maar. De missie van Rondje Doe Maar is om zowel fans van toen te bekoren, als om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor dit legendarische Nederpop product. Spelplezier is de bindende factor voor de leden van Rondje Doe Maar. Dit enthousiasme slaat snel over op het publiek, wat dan ook altijd uit volle borst meezingt en danst. Beleef het zelf! ‘Rondje? Doe Maar!’
 
In eigen stijl brengt deze tribute band de muziek van Doe Maar zo authentiek mogelijk over. Rondje Doe Maar heeft inmiddels meer dan 100 optredens op haar naam staan. Op bekende festivals, feesten en podia is de band in haar element. Hierbij mag natuurlijk hun landelijke theatertour en voorprogramma voor UB40 natuurlijk niet ontbreken. Leden van Rondje Doe Maar hebben hun sporen reeds verdiend in o.a. De vrienden van Amstel Live band, Guido’s Orchestra met Simply Red en anderen.
 
Met een knipoog naar de meest succesvolle lp ‘Doris Day en andere stukken’ speelt deze tribute band alle grote hits van Doe Maar, afgewisseld met hits van andere populaire Nederlandse bands uit hun hoogtijdagen. Grote bands, geïnspireerd door Doe Maar als: Toontje lager, Het Goede Doel, Klein Orkest en vele anderen spelen de bandleden in een speciaal ‘Doe Maar-jasje’. Iedere show is een unieke, muzikale verrassing. Vier dit feestje mee, het dak gaat eraf!
 
Rondje Doe Maar speelt alle krakers zoals ‘Is Dit Alles’, ‘Belle Helene’, ’32 jaar’, ‘De Bom’ en vele anderen. Even weer helemaal terug in de jaren tachtig. Enkele quotes uit het publiek: “Ik kon ze allemaal meezingen”, “Wat een geweldige band zijn jullie!” en “Die glimlach krijg ik niet meer van m’n gezicht!” Tickets via www.hoftheater.nl
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Hoftheater te gast met Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff

Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff met Muiters in het Lommerrijk – HOFtheater Raalte te gast! Vrijdag 1 juli 20:15 uur

De één stond op Pinkpop en kreeg landelijke bekendheid door de finale van ‘The Voice of Holland’ te bereiken. De ander begon 15 jaar geleden met stand-up comedy in kroegjes waar de bezoekers niet eens wisten dat er opgetreden werd. Overeenkomst; het zijn beide podiumdieren die liever kiezen voor geluk en een fijne sfeer, dan voor roem en het grote geld. Verschil: de één kan goed zingen, de ander kan goed vertellen!

Zet die twee bij elkaar en je krijgt een heerlijke avond over de schoonheid van het leven. Liever strijdend verliezen dan veilig winnen. En liever dwars lopen dan in de pas. Verteld door Thijs, bezongen door Erwin. Een muzikaal theaterprogramma dat alle emoties van het leven bevat. Tranen van ontroering, maar ook van het lachen. En alles wat daartussen zit!

Laat je verrassen door deze eenmalige samenwerking van twee mannen uit hetzelfde gebied, maar met totaal verschillende talenten. Tickets via www.hoftheater.nl

Categorieën
Nieuwsoverzicht

Programma boek in het bos

📚 De zomerse voorleesavonden komen er weer aan! Op woensdag 13, 20, 27 juli en 3 augustus tussen 18.30 – 19.00 uur. Dus zet de data alvast in je agenda. En bekijk hier welke voorlezers dit jaar van de partij zijn en welke boeken zij voor gaan lezen 😃


#nualzinin 🥳

Categorieën
Nieuwsoverzicht

In het licht… om koud van te worden

Het was letterlijk niet warm, zondagmiddag 29 mei, maar van de indringende teksten en muziek , die het jarenlange misbruik van een kind beschreven, kregen de bezoekers rillingen op hun rug. Lisse Knaapen van Solo Stories nam de kijker mee in de machteloosheid, het verdriet, maar ook de bevrijding die een slachtoffer kan ervaren na de veroordeling van de dader. Duidelijk werd dat de schuld nooit ligt bij wie het overkomt, maar altijd bij degene die de grenzen overschrijdt. En dat de omgeving dat moet zien, ingrijpen en helpen!
Categorieën
Nieuwsoverzicht

IkToon: expositie van (amateur) kunst en cultuur

Weekend van hemelvaart, 26 tot en met 29 mei: Iktoon – kunst van iedereen ! Expositie van (amateur)kunst en cultuur. En wij Amfitheater Het Lommerrijk doen ook mee!
 
Luttenberg, Heino, Mariënheem en Raalte zetten de deuren van ateliers open en laten je genieten van hun kunstenaars! In Luttenberg is dat: Museum De Laarman, Atelier ‘Op de berg”, van familie Tijs (keramiek, speksteen, glaskunst en schilderwerk) en de Corneliuskerk, waar de beroemde klompen-Nachtwacht van Martin Dijkman in al zijn glorie wordt opgesteld en vele werken zijn te zien van Dianne Jansen Holleboom (schilderijen, houtskool en aquarellen) en van de leden van de Luttenbergse schilderclub uit Elckerlyc. Amfitheater Het Lommerrijk brengt cultuur in de vorm van muziektheater: ‘In het licht’, naar het boek van Karin Bloemen. Kom kijken en bewonderen; creativiteit en talent in je eigen dorp!
 
26 mei: fietsen met de Laarman, cultuur in beweging
28 & 29 mei: de Nachtwacht en schilderijen in de kerk
28 t/m 31 mei: ‘Op de berg’, Hennie Tijs, Butselaarstr 52
29 mei: 14.00 Gemeenschapscentrum Elckerlyc: hoe kwam ‘In het licht’ tot stand
29 mei: 15.00 Het Lommerrijk: muziektheater Solo Stories ‘In het licht’ door Lisse Knaapen
 
Wij hebben er zin in! 
 
Tickets voor de voorstelling in het Amfitheater op 29 mei zijn hier verkrijgbaar: https://amfitheaterhetlommerrijk.nl
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Lachen met Nathalie Baartman

Twentse humor; droge woordspelingen, hoekig ongemak in ’t dagelijks leven, allemaal zaken die de revue passeerden op een zonnige zondagmiddag in het Lommerrijk. De lachsalvo’s klonken door het bos en de bezoekers genoten met volle teugen van gekkigheid én prachtige breekbare liedjes.
Categorieën
Nieuwsoverzicht

Multitalent Lisse Knaapen speelt solovoorstelling over jeugd Karin Bloemen

“Als iemand dit verhaal kan vertellen, dan is het Lisse wel,” vertelt regisseur Benno Hoogveld. Drie jaar geleden maakte hij de toneelvoorstelling ‘Emma wil leven’ met actrice Lisse Knaapen, maar aanvankelijk wilde Benno een andere actrice voor ‘In het licht’ casten; idealiter maakt productiehuis Solo Stories ieder seizoen een voorstelling met een andere acteur of actrice. Tot hij de voorstelling ‘Solitude’ van Lisses muziekcollectief MAKTUB in het Amsterdamse TapasTheater zag. “Toen wist ik zeker dat Lisse de perfecte persoon zou zijn om ‘In het licht’ te spelen.”

Zangeres Karin staat op het punt om het toneel op te gaan als ze in een roddelblad een foto van ‘Ome Ben’ ziet staan. Door die confrontatie loopt het concert anders dan gepland. In ‘In het licht’ blikken we terug op de jeugd van Karin Bloemen. Een jeugd getekend door angst, mishandeling en misbruik. Hiermee brengt Solo Stories opnieuw een persoonlijk, waargebeurd verhaal naar de theaters. Een verhaal dat iedereen kan overkomen. Eerder maakte Solo Stories onder meer de solovoorstellingen ‘Ma’, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton, en ‘Doet sneeuw pijn’, naar het boek van Carolien Spaans en gespeeld door Saskia Temmink.
 
Dat seksueel grensoverschrijdend gedrag dit voorjaar zo’n veelbesproken onderwerp zou worden, had Benno niet verwacht. “Maar ik vind het heel goed dat we in een tijd zijn aangekomen waarin slachtoffers zich steeds meer uitspreken. Met de voorstelling laten we zien wat het voor een slachtoffer betekent om seksueel misbruikt te worden. Hoe moeilijk het is om erover te praten, en hoe geraffineerd een dader te werk gaat. Bovendien benoemen we de rol van de omstander: we kijken als maatschappij zo vaak weg en zijn ons er in het dagelijks leven te weinig van bewust dat ontzettend veel meisjes en jongens te maken hebben met seksueel misbruik.” 
 
Lisse vertelt dat ze seksueel misbruik tot nu toe het spannendste thema vindt waar ze een voorstelling over gemaakt heeft. “Er is een concrete dader in het spel en omdat ‘In het licht’ een monoloog is, moet ik die dader ook spelen.” Ze schakelt in de voorstelling veel tussen verschillende personages. Volgens Benno is dat precies haar kracht.
 
Naast toneelstukken als ‘Emma wil leven’ en ‘Intouchables’ was Lisse te zien in musicalproducties als ‘Soldaat van Oranje’ en ‘SKY’. Ook zong ze diverse nummers voor het Klokhuis. Waar Solo Stories tot dusver toneelstukken maakte, bevat ‘In het licht’ veel muziek. Ellen ten Damme maakte speciaal voor ‘In het licht’ vijf nieuwe nummers. Het script werd geschreven door Marc Veerkamp, die ook verantwoordelijk was voor onder meer de theaterteksten van ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’.

Ik hoop dat het publiek na het zien van deze voorstelling ook naar zijn of haar positie als omstander wil kijken,” zegt Lisse. “Wie ben ik als derde persoon? Heb ik wel eens weggekeken of aan victim blaming gedaan? Het is nooit te laat om sorry te zeggen. Zeker als je beseft dat sommige opmerkingen net zo traumatisch kunnen zijn als de gebeurtenis zelf.” Daarnaast gaat ‘In het licht’ volgens Lisse uiteindelijk ook over veerkracht. Ze heeft bewondering voor de wijze waarop Karin omgaat met wat haar overkomen is. Benno vult aan: “Karin zegt zelf altijd dat ze geworden is wie ze is ondanks wat ze meegemaakt heeft. Ze is een overlever.” Lisse knikt. “Er ligt nog een heel groot taboe op het onderwerp. Veel mensen durven niet te vertellen wat hen overkomen is. Hopelijk geeft deze voorstelling hen een steuntje in de rug om het toch tegen iemand te zeggen. Want door te zwijgen, bescherm je alleen de dader.”

‘In het licht’ staat op zondagmiddag  29 mei, 15.00 uur, in amfitheater Het Lommerrijk in Luttenberg. Kaarten zijn verkrijgbaar via
 De CD met muziek uit de voorstelling is na afloop te koop in het theater of via www.solostories.nl. Heel speciaal: voorafgaand  komt de dramaturg een inleiding geven over het bijzondere maakproces van deze aangrijpende voorstelling. Dat gebeurt om 14.00 uur in het naastgelegen gemeenschapscentrum Elckerlyc.

Foto: Annemieke van der Togt