Programma 2021

Programma 2021

Vrijdag 28 mei        Film “The Last Right”
Vrijdag 25 juni        Film “The Angels’ Share” 
Zaterdag 3 juli        Tim Knol Solo
Woensdag 7 juli      Boek in het bos 1
Zaterdag 10 juli      Hoftheater te gast
Zondag 11 juli         Hoftheater te gast
Woensdag 14 juli    Boek in het bos 2
Woensdag 21 juli    Boek in het bos 3
Vrijdag 23 juli          Film “Antoinette dans les Cevennes” 
Zondag 25 juli         Garage TDI – “Idris, een vriend van ver”
Woensdag 28 juli    Boek in het bos 4
Vrijdag 10 sept.       Filmavond (film nog niet bekend)
Zondag 19 sept.      Er was eens een zieltje…

Vrijdag 28 mei 2021
Film: The Last Right
Prijs: €7,50 (incl. consumptie)
Aanvang: 21.30 uur

Na de dood van zijn moeder keert de succesvolle advocaat Daniel Murphy vanuit Boston terug naar zijn geboorteplaats Cork in Ierland, waar hij de zorg voor zijn autistische tienerbroer Louis op zich moet nemen. Na de vlucht wordt hij echter opgezadeld met het lijk van Jim Norton, die man die naast hem zat. Vanwege een fout wordt Daniel aangezien als nabestaande van de man. Het is het begin van een roadtrip door Ierland, samen met zijn broer en Mary Sullivan, een jonge begrafenisondernemer met een eigen agenda.

Zaterdag 3 juli 2021
Tim Knol SOLO
Prijs: €20,50 (incl. consumptie)
Aanvang: 19.30 uur

Sweet Melodies is het eerste voorproefje van Tim Knols vierde album, dat begin 2018 verschijnt bij Excelsior Recordings. Een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Knol nam Cut The Wireop in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat.

Knol vindt nog steeds exact dezelfde dingen belangrijk als toen hij voor het eerst in de platenkast van zijn vader rommelde. Hij stond er ook tijdens de grote succesjaren nooit alleen voor: de hechte vriendschappen, diepgewortelde liefde en natuurlijk die sweet, sweet melodies zijn altijd in de buurt gebleven. Deze kernwaarden geven de 31-jarige songwriter de moed om die draad door te knippen en roerige periodes achter zich te laten. 

In vele opzichten is Cut The Wireis een fraaie liedjesplaat, precies zoals we dat van Tim Knol gewend zijn. Elk van deze dertien songs is een mooi miniatuurtje an sich, met eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Zonder druk van buitenaf kon Knol uitgebreid de tijd nemen om de plaat stapsgewijs uit te vogelen. Ik heb Cut The Wire zelf opgenomen in mijn eigen studiootje. Ik wilde dit keer de tijd nemen, en niet het gevoel hebben van tijd is geld. Het is een heerlijke vrijheid. Maar dat kan ook gevaarlijk zijn.

Tim Knol weet het: hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.

Zondag 25 juli 2021
Garage TDI met ”Idris, een vriend van ver”
Prijs: €15,- (incl. consumptie)
Aanvang: 14.30 uur

Anne, een Nederlands meisje van 18 jaar, besluit op een dag vrijwilligerswerk te gaan doen op het Griekse eiland Lesbos. Daar ontmoet zij een 15-jarige Syrische jongen, die door de Griekse politie uit het water is gehaald. Anne helpt hem aan eten en kleding. Ze biedt hem een slaapplaats aan in een tentje. Ze raken in gesprek. Thuis overleefde hij drie bombardementen, waarna zijn vader besloot dat hij naar Turkije moest vluchten. Anne vertelt hem over de lange reis die hem nog te wachten staat. Niet wetende dat zij elkaar maanden later zullen treffen in de fietsenwinkel van Anne haar vader.

Voor de totstandkoming van de theatertekst “Idris, een vriend van ver,” spraken theatermakers Remco van Zandvoort en Zen Roorda diverse malen met Fajr Abdelkader. Het persoonlijke verhaal van Fajr is de rode draad van de voorstelling. Zen Roorda reisde zelf enkele malen naar Lesbos om daar gestrande vluchtelingen te helpen. Voor het schrijfproces van de voorstelling werd verder gebruik gemaakt van waargebeurde verhalen, krantenartikelen en interviews met IND’ers en werknemers van instellingen, die werken met (minderjarige) vluchtelingen.

De voorstelling “Idris, een vriend van ver” is een ontroerend, bitter verhaal over de tocht van een Syrische minderjarige vluchteling. Het verhaal van Fajr, staat symbool voor veel vluchtelingen. Maar het gaat ook over de rol en werkwijze van de Immigratie- en Neutralisatiedienst (IND), mensenhandelaren, de Nederlandse grondwet, en dat deel van de lokale gemeenschap die tegen opvang van asielzoekers is. 

Zondag 19 september 2021
Babette Holtmann & gitarist Hans Kunneman met
”Er was eens een zieltje”
Prijs volwassene: €15,- (incl. consumptie)
Prijs kind (t/m 12 jaar): €12,50 (incl. consumptie)
Aanvang: 13.30 -14.30 uur (geen pauze)

FAMILIEVOORSTELLING

Babette Holtmann brengt samen met gitarist Hans Kunneman het boek Er was eens een Zieltje… van Marie-Claire van der Bruggen tot leven in een sprankelende muzikale familievoorstelling met een bijzondere boodschap. Je wordt door Zieltje meegenomen op haar aardse avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis vol verrassingen, die je laat ontdekken wie je werkelijk bent en waar je eigenlijk vandaan komt. Ga ook mee met Zieltje! 

In deze solovoorstelling, boordevol muziek, toont Babette Holtmann meesterlijk acteer- en zangtalent. Behalve dat ze in een dubbelrol ook haar beschermengel speelt, weet ze daarnaast de suggestie te wekken dat er nog andere mensen op het toneel aanwezig zijn met wie ze spreekt, lacht, speelt en bij tijd en wijle ook haar verdriet deelt. De lichte en poëtische liedteksten van Marijke Smith brengen het innerlijk van Zieltje op subtiele wijze tot leven. De muziek die gitarist Hans Kunneman voor deze voorstelling componeerde, sluit hier naadloos bij aan. het is verwonderlijk wat hij met één gitaar aan sfeer tevoorschijn kan toveren: soms is de muziek uitbundig, feestelijk, dan weer spannend, dreigend, dan weer verstild en mijmerend.

Deze voorstelling is voor alle zieltjes van 6 t/m 99 jaar en ouder. Kijk en luister voor een voorproefje op https://www.erwaseenseenzieltje.nl/.

Er was eens een Zieltje… is het eerste kinderboek van Marie-Claire van der Bruggen en is gebaseerd op het verhaal uit haar bestseller Het sprookje van de dood. Het gaat over een zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden. Hoe wordt een leven op aarde ervaren door de ogen van een ziel en tenslotte hoe ervaart een ziel het sterven, oftewel de terugkeer naar Huis.

Koop via deze link je tickets!