Programma

Programma 2022


Vrijdag 1 juli 2022 – 20:15 uur
             
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff – Muiters in het Lommerrijk


Zaterdag 2 juli 2022 – 20:15 uur
             
Rondje Doe Maar – Tribute Concert


Zondag 3 juli 2022 – 15:00 uur
             
Poppentheater Koekla – De Drie Biggetjes (3+)


Woensdag 13 juli 2022 – 18:30 uur
             
Boek in het bos: De ALLES wat je worden wil machine
Voorgelezen door: Lars Holtmaat (mét bijdrage van LUTO)


Woensdag 20 juli 2022 – 18:30 uur
             
Boek in het bos: De koffer
Voorgelezen door: Suzanne Nijdam 


Vrijdag 22 juli 2022 – 22:00 uur
             
Film: Druk


Woensdag 27 juli 2022 – 18:30 uur
             
Boek in het bos: De kleine walvis
Voorgelezen door: Mark Burger 


Woensdag 3 augustus 2022 – 18:30 uur
             
Boek in het bos: Held op sokken
Voorgelezen door: Fons Ummels (mét paard) 


Vrijdag 2 september 2022 – 21:00 uur
             
Film: Green Book


Vrijdag 9 
september 2022 – 20:15 uur          

Rapalje – Scotland’s Story


Zaterdag 10 
september 2022 – 20:15 uur          
Dubbelcabaret: Jasper van der Veen en Kim Schuddeboom


Zondag 11 
september 2022 – 14:00 uur          
Dirk Scheele – Zomerconcert


Zaterdag 17 
september 2022 – 20:00 uur          
Erwin Nyhoff – The Cadillac Concerts

Vrijdag 1 juli 2022
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff – Muiters in het Lommerrijk
Prijs: €21,00
Aanvang: 20:15 uur

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het HOFtheater Raalte

De één stond op Pinkpop en kreeg landelijke bekendheid door de finale van ‘The Voice of Holland’ te bereiken.
De ander begon 15 jaar geleden met stand-up comedy in kroegjes waar de bezoekers niet eens wisten dat er opgetreden werd.

Overeenkomst: het zijn beide podiumdieren die liever kiezen voor geluk en een fijne sfeer, dan voor roem en het grote geld. Verschil: de één kan goed zingen, de ander kan goed vertellen! 

Zet die twee bij elkaar en je krijgt een heerlijke avond over de schoonheid van het leven. Liever strijdend verliezen dan veilig winnen. En liever dwars lopen dan in de pas.
Verteld door Thijs, bezongen door Erwin.
Een muzikaal theaterprogramma dat alle emoties van het leven bevat. Tranen van ontroering, maar ook van het lachen. En alles wat daartussen zit!

Laat je verrassen door deze eenmalige samenwerking van twee mannen uit hetzelfde gebied, maar met totaal verschillende talenten.

Klik hier om kaarten te kopen voor de voorstelling van Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff

Zaterdag 2 juli 2022
Rondje Doe Maar – Tribute Concert
Prijs: €19,00
Aanvang: 20:15 uur

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het HOFtheater Raalte

Dé Tributeband van Neerlandse beste Nederpopband ooit!

Rondje Doe Maar bestaat uit zes super enthousiaste, professionele muzikanten die als doel hebben om jou mee te nemen naar de hoogtijdagen van Doe Maar. De missie van Rondje Doe Maar is om zowel fans van toen te bekoren, als om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor dit legendarische Nederpop product. Spelplezier is de bindende factor voor de leden van Rondje Doe Maar. Dit enthousiasme slaat snel over op het publiek, wat dan ook altijd uit volle borst meezingt en danst. Beleef het zelf! ‘Rondje? Doe Maar!’

In eigen stijl brengt deze tribute band de muziek van Doe Maar zo authentiek mogelijk over. Rondje Doe Maar heeft inmiddels meer dan 100 optredens op haar naam staan. Op bekende festivals, feesten en podia is de band in haar element. Hierbij mag natuurlijk hun landelijke theatertour en voorprogramma voor UB40 natuurlijk niet ontbreken. Leden van Rondje Doe Maar hebben hun sporen reeds verdiend in o.a. De vrienden van Amstel Live band, Guido’s Orchestra met Simply Red en anderen.

Met een knipoog naar de meest succesvolle lp ‘Doris Day en andere stukken’ speelt deze tribute band alle grote hits van Doe Maar, afgewisseld met hits van andere populaire Nederlandse bands uit hun hoogtijdagen. Grote bands, geïnspireerd door Doe Maar als: Toontje lager, Het Goede Doel, Klein Orkest en vele anderen spelen de bandleden in een speciaal ‘Doe Maar-jasje’. Iedere show is een unieke, muzikale verrassing. Vier dit feestje mee, het dak gaat eraf!
Rondje Doe Maar speelt alle krakers zoals ‘Is Dit Alles’, ‘Belle Helene’, ’32 jaar’, ‘De Bom’ en vele anderen. Even weer helemaal terug in de jaren tachtig. Enkele quotes uit het publiek: “Ik kon ze allemaal meezingen”, “Wat een geweldige band zijn jullie!” en “Die glimlach krijg ik niet meer van m’n gezicht!”

MEEZINGEN VERPLICHT, FLAUWVALLEN VERBODEN

Klik hier om kaarten te kopen voor de voorstelling van Rondje Doe Maar

Zondag 3 juli 2022
Poppentheater Koekla – De Drie Biggetjes (3+)
Prijs: €12,50
Aanvang: 15:00 uur

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het HOFtheater Raalte

Het verhaal van de drie biggetjes en de boze wolf.

Drie biggetjes – Nif, Naf en Noef trekken de wijde wereld in. Al snel wordt het herfst en ze besluiten ieder een huisje te bouwen. Noef heeft geen geduld en bouwt zijn huisje lekker makkelijk van stro. Nif, wil snel klaar zijn en bouwt zijn huisje van takken. Het meisje Naf bouwt een degelijk huisje van steen. De drie biggetjes hebben het gezellig in hun nieuwe huisjes maar ze weten niet dat de wolf op de loer ligt. Lukt het de wolf om de biggetjes te pakken te krijgen, of zijn ze hem te slim af?

Een verrukkelijke muzikale voorstelling voor jong en oud. Vanaf 3 jaar. 

Klik hier om kaarten te kopen voor de voorstelling van de Drie Biggetjes

Woensdag 13 juli 2022
Boek in het bos: De ALLES wat je worden wil machine
Voorlezer: Lars Holtmaat (mét bijdrage van LUTO)
Prijs: Vrije gift
Aanvang: 18:30 uur

Tom en Emma hebben een heel bijzondere machine gebouwd: een alles-wat-je-worden-wil-machine. Wat een uitvinding! Tom gaat erin, Emma toetst een beroep in en hop! de machine spuugt Tom uit als bakker. Maar waarom zou je eigenlijk niet twee beroepen tegelijk kunnen hebben? Geen probleem voor de machine! Met één druk op de knop verandert Tom in een bak-kapper en Emma in een circus-brandweervrouw. Zo proberen ze de gekste beroepen uit, totdat…

Woensdag 20 juli 2022
Boek in het bos: De koffer
Voorlezer: Suzanne Nijdam
Prijs: Vrije gift
Aanvang: 18:30 uur

De koffer’ is een bijzonder prentenboek dat aan het denken zet over vreemdelingen en vluchtelingen. Op een dag verschijnt er een oververmoeide vreemdeling met slechts een koffer. Iedereen barst van de vragen. Wat komt hij doen? Waar komt hij vandaan? En: wat zit er toch in die mysterieuze koffer? ‘De koffer’ is een hartverwarmend verhaal over hoop en vriendelijkheid en de manier waarop we omgaan met mensen in nood. 

Vrijdag 22 juli 2022
Film: Druk
Prijs: €7,50
Aanvang: 22:00 uur

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt.

Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Bekijk hier de trailer

Woensdag 27 juli 2022
Boek in het bos: De kleine walvis
Voorlezer: Mark Burger
Prijs: Vrije gift
Aanvang: 18:30 uur

Een hartverwarmend prentenboek over vriendschap voor jong en oud! Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje aan het strand. Zijn vader is de hele dag uit vissen en komt pas ’s avonds laat weer terug. Na een stormachtige nacht vindt Boy een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Woensdag 3 augustus 2022
Boek in het bos: Held op sokken
Voorlezer: Fons Ummels (mét paard)
Prijs: Vrije gift
Aanvang: 18:30 uur

Lang geleden, in de middeleeuwen, hadden alle ridders baarden. Behalve ridder Roderik, en die telde dan ook niet mee. Ridders zonder baarden waren alleen maar goed om het bloed van dode draken op te dweilen, harnassen te poetsen en aardappels te schillen. Draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden, op de vuist gaan met ridders uit een vreemd, vijandig land – dat was er voor ridder Roderik dus allemaal niet bij. Maar laat hij nu net iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft…

Vrijdag 2 september 2022
Film: Green Book
Prijs: €7,50
Aanvang: 21:00 uur

Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de lompe Italiaanse uitsmijter Tony (Viggo Mortensen) en verfijnde concertpianist Shirley (Mahershala Ali); die gedwongen worden samen te werken en hierdoor hun verschillen opzij moeten zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Bekijk hier de trailer

Vrijdag 9 september 2022
Rapalje – Scotland’s Story
Prijs: €19,00
Aanvang: 20:15 uur

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het HOFtheater Raalte

We’re all Scotland’s story and we’re all worth the same

Prachtige woorden met een diepe betekenis. Niets geeft beter weer waar deze nieuwe theater show van Rapalje over gaat. ​
Rapalje gaat weer op reis langs de theaters in Nederland en België en neemt het publiek mee naar de hooglanden van Schotland met de vurige doedelzak, gevoelige ballades en stampende jigs& reels.

Een gloednieuwe theatershow vol verhalen, muziek, zang en dans. Een feest der herkenning van klassieke Rapalje nummers als Caledonia en the Wild Rover gecombineerd met nieuw repertoire van hun gelijknamige en spiksplinternieuwe CD “Scotland´s Story”.

Klik hier om kaarten te kopen voor de voorstelling van Rapalje

Zaterdag 10 september 2022
Dubbelcabaret: Jasper van der Veen en Kim Schuddeboom
Prijs: €19,00
Aanvang: 20:15 uur

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het HOFtheater Raalte

Wat een heerlijke cabaretavond in Het Lommerrijk. Maar liefst twee cabaretiers die volop aan de weg timmeren om zoveel mogelijk mensen een ontspannen avond te bezorgen: Jasper van der Veen en Kim Schuddeboom. In dit dubbelprogramma spelen ze allebei delen uit hun voorstellingen. 
Wie weet waar deze carrieres eindigen. Wellicht kunt u later zeggen:  ‘Oh die Jasper (of die Kim) die nu voor uitverkochte zalen staat? Die zag ik ooit nog in Het Lommerrijk!’

Jasper van der Veen
Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

Jasper (Groningen, 1987) studeerde Politicologie aan de UvA, haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Festival en sleepte in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs binnen op Leids Cabaret Festival. In 2021 maakte Jasper zijn debuut als cabaretier met de voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen. Dit voorjaar speelt hij dubbelprogramma’s met Ronald Goedemondt.Kim Schuddeboom

Kim gaat haar eerste avondvullende stand-up show maken. De inhoud is ongefilterd en voor sommige mensen absoluut niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen; waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt? 

Kim (Alkmaar, 1985) heeft een bliksemcarrière. Ze speelt pas een paar jaar maar vond razendsnel haar plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain. Dit voorjaar dubbelt Kim met Ronald Goedemondt, speelt ze het voorprogramma van Jeroen Leenders en debuteert ze op televisie in ‘Avondshow Stand-ups’ (NPO1/VPRO).

Klik hier om kaarten te kopen voor de voorstelling van Jasper van der Veen en Kim Schuddeboom

Zondag 11 september 2022
Dirk Scheele – Zomerconcert
Prijs: €15,00
Aanvang: 14:00 uur

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het HOFtheater Raalte

Dirk Scheele neemt je mee op reis met zijn leukste zomerliedjes zoals Hoge bergen verre landen, Vroem vroem, Een zonnebril en Springen als een dolfijn. En natuurlijk ontbreekt ook Het insmeerlied niet, dat hij speciaal schreef voor de campagne ‘Veilig zonnen’ van het KWF. Iedereen mag meedoen; we gaan zelfs dansen als een Spaanse danseres of rondlopen als een beer.

Als Dirk op vakantie is, schrijft hij altijd wel een paar nieuwe liedjes en dat wil hij ook nu wel doen. Samen met jullie maakt Dirk ter plekke een heel nieuw zomerliedje. En natuurlijk speelt hij ook verzoeknummers. Een echt vakantiefeestje!

Klik hier om kaarten te kopen voor de voorstelling van Dirk Scheele

Zaterdag 17 september 2022
Erwin Nyhoff – The Cadillac Concerts
Prijs: €18,50
Aanvang: 20:00 uur

Erwin Nyhoff komt met zijn blauwe Cadillac naar Luttenberg! Hij speelde al langer met het idee om zijn twee grote passies bij elkaar te brengen: muziek en zijn oude Cadillac. En dat is wat hij nu gaat doen.

Van Pinkpopartiest tot afwasser, en weer terug als finalist bij The Voice of Holland: geen enkele Nederlandse artiest heeft zo’n grillige carrière achter de rug als Erwin Nyhoff. Nyhoff is een tijd frontman geweest van The Prodigal Son, de band toert langs alle belangrijke poppodia, inclusief Pinkpop en Lowlands. Nyhoff speelt o.a. in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette en wordt tot twee keer toe uitgenodigd op het Amerikaanse South by Southwest-festival in Austin, Texas. Wanneer The Prodigal Sons uitgespeeld zijn gaat hij verder als soloartiest, dit ging met ups en downs. Om het hoofd boven water te houden neemt Nyhoff – tussen het spelen door, want Nyhoff is altijd blijven optreden – allerhande baantjes aan, zoals krantenbezorger en afwasser. Dit moet anders, beslist Nyhoff. Vanaf dat moment neemt hij alles in eigen hand, inclusief de boekingen voor zijn concerten. Hij begint met bellen en overal waar hij komt speelt hij de tent plat. Met covers van the Beatles of the Stones, of nummers in dialect. Oud werk, uit de tijd van The Prodigal Sons. Of een nieuw liedje – na twintig jaar optreden is zijn repertoire eindeloos.

Dan besluit Nyhoff zich te kandideren voor de tv-talentenjacht The Voice of Holland. Zijn cover van Bruce Springsteen’s The River zorgt ervoor dat de hele jury binnen enkele seconden dolgraag met hem wil werken. Nyhoff kiest Angela Groothuizen als begeleider en samen behalen ze de finale. Het monstersucces van The Voice of Holland brengt hem opnieuw langs alle plekken in Nederland. Hij blijft als solo-artiest (met slechts een gitaar) optreden in cafés, op bruiloften en bij feesten – met piepkleine podia heeft hij inmiddels oneindig veel ervaring opgedaan. En nu komt Nyhoff naar Luttenberg, met zijn Cadillac, kom ook en laat je verrassen!